2015. augusztus 28., péntek

Heti videós ajánlónk: Émile Ajar: Előttem az élet


Sziasztok! E heti videós ajánlónk témája az egyik Harisnya nagy kedvence, Émile Ajar: Előttem az élet c. regénye. (Európa, 1980)
Az említett  Harisnya gombóccal a torkában olvasta végig újra a könyvet, de a másik Harisnya is bevallotta, bizony-bizony néha  "bekönnyezett". Hát ilyen és még ilyenebb ez a könyv! Lássuk!Szenvedély és a szenvedés, egy különleges szemszögből elmesélve.


 Kurvagyerek-bömbölde, "skricik": a történet dióhéjban. Vigyázat, csúnya szavak következnek!  
 

Ártatlanság, Momo a neved! Himnusz a nőhöz, testiség/testiség hiánya, és a gyermeki "öntudatlanság, amit 3 éves koromban vesztettem el".  És imádott Weöres Sándorunkat is emlegetjük.


Lola asszony, a férfiprositutált, aki egyébként szenegáli bokszbajnok, és az erkölcsi kérdések: öregedés, méltóság, eutanázia. Hjaj.


Újabb morál: nációk, tolerancia, rasszizmus. Valumba úr és a törzsi táncok, zsidók, arabok, sokszínűség.Momo házasságszervezői ambíciói, és a könyv nyelvezete, ami szerintünk elképesztően zseniális. " A vénemberek mindig eresztenek valahol." Riszpekt a fordítónak, Bognár Róbertnek!Ééés történelmi pillanat következik!! Ez az első tízpontos könyv a Harisnyák praxisában!  Ünnepeljünk!Szóval, ezt olvassátok el, aranyoskáink!

További infók:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Romain_Gary
http://cultura.hu/kultura/romain-gary-vagyakozo-elete/
http://moly.hu/konyvek/emile-ajar-elottem-az-elet
http://www.ina.fr/video/CAA7501501201

2 megjegyzés:

Vadysign írta...

Sziasztok Harisnyák!

A videó-, hang minősége tökéletes ...
Az általatok leírt könyvre kedvet kap az ember-fia.
Ügyesek vagytok így tovább!

Köszi,
VéPé

Promethea írta...

Nagyon köszöni mind2Harisnya, örülünk a feedbacknek:) Jó olvasást!