2015. július 29., szerda

Heti videós ajánlónk: Cory Doctorow: Kis testvér

Sziasztok! E heti videónkban is egy számunkra nagyon kedves könyvet ajánlunk: Cory Doctorow Kis testvér című könyvét ( Metropolis Media Group, 2010).
Mérhetetlenül izgalmas, fordulatos, ugyanakkor mélyen elgondolkodtató könyv ez, bátran ajánljuk kamaszoktól kezdve mindenkinek, a 100+-os korosztállyal bezárólag :-)
Akkor nézzük!
Az introban fellebbentjük a leplet a csomagajánlat részeiről: kalandregény, fejlődésregény, morális kérdések feszegetése, technikai őrület, virtuális valóság egy helyen! Csak tessék, csak tessék!


Itt a cselekményt összegezzük dióhéjban, többszörösen összetett, barokkos körmondatokban. Orwellt emlegetjük, valamint olyan szavak hagyják el a szánkat, mint geek, Xnet, hepiend. Mi kérünk elnézést!


Ebben a részben felemeljük a mutatóujjunkat.  Az egyik Harisnyának innentől csak egy feladata van: bólogatni.

Paranoia, Snowden, Wikileaks, Orwell, Huxley, Patriot Act, távvezérelt művégtagok- jajajaj!  Fokozódik a helyzet!


Itt a szabadságon rugózunk tovább, avagy hogyan működik a terrorista-valószínűségszámítás egyenlete. Brrr. Én problémám, mi problémánk?


Itt következik a reklám helye: a (Paranoid) Linux dicsőítése, hogy azok is kapjanak valamit, akik a technikai, programozási háttér miatt olvasnák a könyvet elsősorban. Vö. jószándékú hackerek.


És értékelünk: végre egyforma a pontszám!


Szóval, ezt olvassátok el, aranyoskáink, és stay free!

És itt egy pár link a témához és Cory Doctorow-hoz:


-     szuper összefoglaló és cikk-hegyek a Snowden-ügyről (lehallgatás, botrány, Nagy Testvér):    http://444.hu/tag/nsa/#-1592
-    összefoglaló Cory Doctorow Budapesten tartott előadásáról: http://www.ceu.edu/article/2015-01-19/real-world-battles-will-be-won-or-lost-internet-doctorow-says
-    és az előadás maga (hardcore összpontosítást igényel, nyelvgyakorlásnak se utolsó):         https://www.youtube.com/watch?v=Y_UPmNvb8js&feature=youtu.be
-   Doctorow az egyik szerzője ennek a remek oldalnak: http://boingboing.net/author/cory_doctorow_1
-    A wikipedia Doctorowról: https://en.wikipedia.org/wiki/Cory_Doctorow
 

És a bónusz :-D:  https://www.youtube.com/watch?v=LRuwTwUdI6c

Nincsenek megjegyzések: