2015. július 21., kedd

Heti videós ajánlónk: Szécsi Noémi: Kommunista Monte Cristo



Sziasztok! E heti videós ajánlónkban Szécsi Noémi 2006-os regényét, a Kommunista Monte Cristót tárgyaljuk. (Tericum Kiadó, 2006)
A technika ördögét is meggyötörte a kánikula, így a szokásosnál is gonoszabb volt, ez láthatjátok majd a videó minőségén. Ezért elnézést kérünk, reméljük, a tartalom kárpótol majd!

De lássuk is, miről van szó. A háttérben hallatszódó zúgás a Red Bull Air Race hangja,  denevérbőrbe öltözött ügynökök próbálták meghiúsítani a műélvezetet. Nem hagytuk!




A következőkben a személyes történelemről,  kis hazánk 20. századi első pár évtizedének viharairól, a középiskolai történelemtanítás hiábavalóságáról  elmélkedünk, és örülünk, hogy nem akkor éltünk!

Most belesüppedünk a mélymorálba, és 50-100 év távolából próbáljuk megérteni az elvhűséget, a főhős, a derék henteslegény kitartását, mindhalálig kommunistaságát.

Azok az izgalmas hétköznapok! Az olyan unikumok, mint a bevásárlás, a tojás, a szappan! Itt kicsit kitérünk Szécsi Noémi blogjára is, a 'Halcsontos fűző'-re. És a könyv  egy részletén illusztráljuk, hogyan lehet a szomorú témákon is viháncolni.

Itt dicsérjük Bicsérdyt, avagy reformtáplálkozás tűzön-vízen, háborúban, rossz időkben, jó időkben. Még akkor is, ha hentes vagy!

Na de miért Monte Cristo? És hova tűnt a kincs? És mit szól mindehhez Kun Béla? Megfejtjük, majd villamoskörtével koccintunk a szerző és a derék henteslegény egészségére.

Ezt olvassátok el, aranyoskáink!


Nincsenek megjegyzések: