2015. december 31., csütörtök

Év végi Top Twenty



Véget ért ez az év is, de a KétHarisnya életében különleges szerepet töltött be, hiszen elindult a blogunk, és már rengeteg könyvet tudtunk megbeszélni, ajánlani nektek!
Az év vége mindig az összegzésé, az értékelésé, a listáké, így mivel is búcsúztathatnánk az óévet, mint a tíz legjobb könyv listájával, amit 2015-ben olvastunk. Persze a KétHarisnya ketten van, így 2x10 könyv következik!

Ritka szép év volt ez abból a szempontból, hogy az EgyikHarisnya rengeteg műfajban fedezett fel magának olyan könyveket, amelyekre hosszú évekig emlékezni fog még. Annak is örül, hogy erőteljesen visszatért az életébe a science fiction (a top 10-ben rögtön 3 tétellel is), de az élbolyba belefért még (díjnyertes) kortárs magyar irodalom, Booker-díjra jelölt angol könyv és egy detektívregény is. Csodás év volt, tényleg, a Harisnya nagyon hálás érte:)

William Gibson: Periféria
Dragomán györgy: fehér király
Szécsi Noémi: Kommunista Monte Cristo
Cserna-Szabó András. Szíved helyén épül már a Halálcsillag
Dennis Lehane: A drink before the war
Cory Doctorow. kis testvér
A.D. Miller: Hóvirágok
Péterfy Gergely: Kitömött barbár
Richard Morgan: Valós halál
Totth Benedek: Holtverseny

A MásikHarisnya meg azért boldog, mert minden riogatás ellenére talán sosem volt olyan reneszánsza a könyvnek, mint most: elég bemenni egy köynvesboltba, és megnézni, milyen rengetegen vesznek könyvet, és mekkora hatalmas a választék. És szerencsére könyvtárak is léteznek még. Így könnyű sok jó könyvet kifogni, régit és újat is egyaránt. Ezekből is a MásikHarisnya 10 könyve 2015-ből.

Émile Ajar: Előttem az élet
A.D. Miller:Hóvirágok
Janne Teller: Semmi
Totth Benedek: Holtverseny
Zadie Smith: White teeth
Szécsi Noémi: Kommunista Monte Cristo
Karácsony Benő: Napos oldal
Alessandro Baricco: Az ifjú ara
Neil Gaiman: Amerikai istenek
Neil Gaiman: Óceán az utca végén

Az újévben még több olvasást, még több élményt kívánunk!
BÚÉK


Nincsenek megjegyzések: